Boursin eet je niet zomaar. Om je hedonistische avondjes op te vrolijken en je gasten het water in de mond te geven, geven we je enkele overheerlijke en chique ideeën op basis van de verschillende soorten Boursin, de herkenbare verse kaas met onnavolgbare smaken.
Het is ook de gelegenheid om hun goddelijk nieuwtje te ontdekken: roulétjes met gerookte ham en Boursin die je vrolijk op een tandenstoker kan prikken.
Ben je al aan het watertanden?
Onontkoombaar: Boursin Look & Fijne Kruiden
Ideaal om te verwerken in karaktervolle, hartige taarten. Neem bijvoorbeeld deze combinatie: bladerdeeg gedurende 15 minuten voorgebakken op 180°, waarop je 100 g Boursin Look & Fijne kruiden, 3 eieren en 5 eetlepels room stort. Bak 30 minuten af en klaar! De taart dient enkel nog in kleine reepjes gesneden te worden voor een uniek en gastronomisch aperitief.
Als je het iets ingewikkelder wilt, kan je reepjes gerookte zalm en citroenzeste toevoegen aan je mengsel, voor een Noordse twist, ofwel gegrilde spekblokjes en gegaard eekhoorntjesbrood voor na een lange wandeling in het bos, om letterlijk van het platgetreden pad af te wijken.
Bonus "speciaal voor mij" in de vorm van een 'oeuf cocotte'. Verwarm de oven voor op 180°. Meng 2 eetlepels Boursin met 2 eetlepels room en giet in een ramekin of een kleine ovenschaal. Leg voorzichtig een ei op de mengeling en steek 8-10 minuten maximum in de oven. Het wit moet nog bewegen en de dooier moet vloeibaar blijven, zodat je er stukjes zuurdesembrood in kan dopen.
Een avondje alleen zal nooit meer hetzelfde zijn.
Gezellig: Boursin Apéritif - Roulés met gerookte ham
Om ons het leven gemakkelijk te maken, maar zonder te moeten inboeten aan smaak, is er dit nieuwtje: roulés met gerookte ham. De rolletjes zijn gevuld met Boursin met peper of Boursin look & fijne kruiden. Ideaal voor leuke momenten met vrienden.
Open, steek op een tandenstoker en proef. Er werd aan alles gedacht!
Speels: Boursin Vijgen & 3 Noten
Heerlijk origineel die zoet-zoute combinatie. Deze Boursin zal de fijnproevers die gretig op zoek zijn naar ontdekkingen, zeker behagen. Maak er kleine balletjes van en rol in fijngestampte speculoos gemengd met gemalen peper.
Beleg er een crostini mee en versier met halve druiven en een takje bieslook. Samen met een glaasje zachte wijn is deze feestelijke aperitief de naam waard.
Wil je de decadentie nog net iets verder trekken? Neem er een heel stuk Boursin Vijgen & Noten bij, snijd spek in dunne reepjes en rol rond de kaas. Steek 10 minuten in de oven tot het spek lekker knapperig is geworden. Om je vingers bij af te likken.
Bonus “speciaal voor mij”: een koude avond in het verschiet en je hebt zin in comfort food? Laat een pompoen-kastanje soepje pruttelen en dien op met een quenelle Boursin Vijgen & Noten.
Onvoorspelbaar: Boursin Cuisine 3 Pepers
Deze versie heb je zeker al geproefd in combinatie met een goed stuk biefstuk, maar Boursin Cuisine 3 Pepers kan ook de basis zijn van een hartverwarmend, winters aperitiefhapje: geroosterde en gevulde aardappelen.
Gaar de ongepelde aardappelen 5 minuten, giet af en leg in een ovenschaal met zout en een beetje olijfolie. Steek 20 tot 25 minuten in de oven als je ratte of krielaardappelen gebruikt, en 40-45 minuten voor grotere modellen.
Snijd de aardappelen in twee, steek een deel van het binnenste uit en doe in een kom. Plet met een vork en voeg de Boursin Cuisine 3 Pepers toe.
Voor nog een extra pittige toets, voeg kappertjes, schijfjes olijven, Spaanse peper of verse kruiden toe. Vul de leeggehaalde aardappelen met de bereiding en dien op aan je gasten.
Bonus “speciaal voor mij” of de ideale gelegenheid om de zoute pudding te (her)ontdekken: meng 100 ml Boursin Cuisine 3 Pepers met 2 eieren en 50 ml melk. Snijd twee sneetjes briochebrood in blokjes en voeg toe aan de bereiding. Steek 30 minuten in een oven van 180°.
Je hebt het goed begrepen, met Boursin mag je je verwachten aan leuke en smakelijke avonden!
Artikel in samenwerking met Boursin