De studie genaamd "Sex and the Pursuit of Happiness: How other people's sex lives are related to our sense of well-being" onthult dat net als geld, seks ook vaak vergeleken wordt met de omgeving. De resultaten van de studie zijn gebaseerd op een enquête van Tim Wadsworth, onderzoeker aan de University of Colorado, die uitgevoerd werd tussen 1993 en 2006 bij 15.000 personen. Men vroeg hen aan te geven of ze "zeer gelukkig, "vrij gelukkig" of "helemaal niet gelukkig" waren. De onderzoeker maakte toen het verband met de antwoorden en hoe vaak deze personen de liefde bedreven.
Maar hoe weet je nu of je buren vaak de liefde bedrijven?
Zo kon de studie aantonen dat hoe vaker men intieme contacten had, hoe gelukkiger men is. Maar dat is niet alles. Uit de studie bleek ook dat er een verband was tussen hun geluk en hoe vaak ze dachten dat mensen in hun omgeving seks hadden. Volgens Tim Wadsworth zou een persoon die 2 tot 3 keer per maand seks heeft tot 14% minder gelukkig zijn als hij denkt dat anderen elke week de liefde bedrijven. Hij merkt wel op dat de sociale vergelijkingen niet in aanmerking komen voor het denkbeeld dat mensen hebben over seks en geluk.
Volgens de onderzoekers kunnen we niet echt weten wanneer onze omgeving seks heeft. Wat we ons inbeelden over het seksuele leven van mensen die we kennen, zou voornamelijk komen uit de media. Vrouwenbladen bijvoorbeeld, die enquêtes voeren over hoe vaak men seks heeft, zouden een manier zijn om te vergelijken, aldus Tim Wadsworth.
Breek je hoofd er dus niet over als je denkt dat je buren elke dag onder de lakens duiken... Het gras is niet altijd groener aan de overkant.
Meer op wewomen.be:
Tegelijkertijd gaan slapen en wakker worden, is dat de sleutel tot het geluk?
Naakt in bed, het geheim tot het geluk?
5 vooroordelen over mannen