Als we Canadese onderzoekers mogen geloven, heeft ochtendmisselijkheid, een symptoom waar 80% van de zwangere vrouwen last van zou hebben, gunstige gevolgen voor de baby. Een studie uitgegeven in de The Telegraph toonde aan dat dit ongemak bij de zwangerschap een teken kan zijn dat de baby gezonder en slimmer zal zijn dan de baby van een moeder die hier geen last van had tijdens de zwangerschap.
Kinderen van moeders die last hadden van misselijkheid, hadden betere resultaten op non-verbale intelligentietesten dan andere kinderen (de resultaten op de verbale testen waren gelijkaardig). "Een gunstiger hormonaal milieu" zou deze resultaten verklaren, aldus Gideon Koren, een van de auteurs van de studie, maar hij verduidelijkt wel dat de hypothese tot op vandaag nog niet is bewezen.
Volgens de wetenschappers, zouden baby's van moeders met misselijkheid, ook minder kans lopen op aangeboren afwijkingen (tussen 30 en 80%), vroeggeboorte of te klein of te mager zijn bij de geboorte.
Uit de studie blijkt ook dat die vrouwen minder risico lopen om een miskraam te hebben tijdens het eerste trimester van de zwangerschap en dat de "gunstige effecten" van misselijkheid vooral zichtbaar zijn bij vrouwen van 35 en ouder.