5 recepten met Comté om je gasten te verbazen
Tempura van Comté en groene asperges geparfumeerd met grof zout
Voor 1 Persoon
Hapje
Japanse keuken
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten:
140g bloem
40g maïzena
360cl bier
3 stukken Comté
3 groene asperges
Arachideolie
Zout
Japanse groene peper van Sansyo
Bereiding
Stap 1
Meng de bloem, de maïzena et het bier om het tempuradeeg te maken. Roer voorzichtig om: het deeg mag niet te zwaar zijn.
Stap 2
Snij 3 stukken Comté in driehoekjes (10cm lang en 3cm dik).
Stap 3
Snij de 3 asperges in twee gelijke stukken.
Stap 4
Dompel de kaaspunten en de groene asperges in het tempuradeeg.
Stap 5
Bak de tempura in arachideolie op 185° gedurende 3 à 4 minuten.Leg de tempura voorzichtig in de arachideolie om spetters te voorkomen.
Stap 6
Meng in een bord het grof zout en de Japanse groene peper Sansyo. Leg er de tempura bij.