Het is niet de eerste keer dat Martini een exclusieve locatie kiest voor de opening van een nieuwe bar in België. Zo zijn er al meerdere pop-up Martini Terrazza’s geweest op een boot in Luik en onder een kunstwerk van Arne Quinze in Brussel en kan je Martinibars terugvinden in onze hoofdstad in een oude kerk of aan de chique Waterloolaan. Na Brussel kon Antwerpen niet achterblijven, dus werd het hoog tijd dat de Belgische modestad z’n eigen permanente vestiging had. Martini koos de Oude Vismijn aan de Scheldestraat als locatie was voor z’n nieuwe luxueuze bar.
Magazini
Speciaal aan de Martinibar is de drankenkaart, oftewel het “Magazini”. Martini kiest hier voor het concept van een magazine als drankenkaart, dat net zoals een tijdschrift regelmatig wisselt van inhoud. Verwacht je dus aan originele Martini cocktails, maar ook klassiekers zoals de Martini Royale, een Moneypenny of Blossom Bellini voor de dames en de Mile High Club of Negroni voor de heren. Daarnaast vind je gegarandeerd ook uitstekende Italiaanse wijnen en de beste champagnes terug op de kaart.
Zelf aan de slag
Al dat gepraat over Martini geeft jou allicht ook zin om te gaan mixen met cocktails, dus geven wij met plezier nog enkele van onze favoriete recepten mee! Geen nood, als het écht mislukt kan je nog altijd terecht in de Martinibar!
El Presidente
De Cubaanse president Mario Garcia Menocal creëerde deze cocktails als variant op de Manhattan cocktail, die op basis van Bourbon gemaakt wordt.
Bereiding: Vul een cocktailglas met crushed ice zodat het kan afkoelen. Vul het glas helemaal met ijsblokjes en voeg 5cl Bacardi Superior, 2 cl Martini Rosso en een scheutje Angostura toe. Roer alles goed om. Haal het ijs uit het cocktailglas en giet de inhoud van de shaker door een zeef in het glas. Garneer met een stukje sinaasappelzeste.
Peartini
Ingrediënten: 5 cl Grey Goose La Poire, 1 cl Disaronno Amaretto Originale, 1,5 cl suikersiroop, 2 cl vers citroensap, een schijfje peer, ijsblokjes
Bereiding: Vul een shaker met ijsblokjes, voeg alle ingrediënten toe en schud krachtig. Strain in een voorgekoeld martiniglas. Werk af met een schijfje peer.
Martini Bar Antwerp
Scheldestraat 11, 2000 Antwerpen
Open van woensdag tot zaterdag van 16u00 tot 01u00 en zondag van 12u00 tot 20u00.
www.martinibarantwerp.be